От 2 до 6 юни, София бе домакин на международен турнир по Таекуон-до ИТФ. В зала „Универсиада“ премериха сили 475 състезатели от 12 държави.


Състезателите на клуб „Таек-кион“ Ботевград спечелиха 2 златни, 2 сребърни и 5 бронзови медала. Никол Кръстанова  пребори седемте си съпернички в дисциплината форма и стана шампион при момичета 12-13 години .


Другата златна медалистка е Цветелина Георгиева. Тя спечели златото в борба с две представителки на Гърция, една на Италия и състезателка от България.


Цвети отново доказа, че е най-добрата в 58 килограмовата категория при девойки старша възраст.


Носители на сребърните медали са Момчил Пенев, който се състезава в дисциплината форма при юноши старша възраст и Божидар Петков при 12-13 годишните. Момчил загуби златото на финала от представител на Благоевградския клуб „Фолкън“.


Божидар бе в група с 9 участника. На полуфинал победи Евгени Крънджилски от Фолкън, но загуби на финал от състезател на клуб „Тервел“ Севлиево.


Бронзови медали спечелиха:


Ивет Стоянова - форма деца 8-9 години, спечели бронза при съревнование със 17 участнички в групата.


Маргарита Геровска - спаринг момичета 12-13 г.


Цветомил Орлинов - форма юноши 14-15 г.


Виолина Белякова - спаринг момичета 12-13 г. категория 50 кг.


Никол Кожухарова - спаринг  категория 45 кг. девойки младша възраст.


Треньорът на „Таек-кион“ - Борислав Витков, не разреши на Николай Петков да вземе участие в този турнир. „За него е важно да се възстанови напълно, тъй като е ценен състезател за клуба и националния отбор. През м. август ни предстои участие в световното първенство в  Казахстан. Това значи, че ще има тежка подготовка и още по-тежки битки. Надявам се силно, че Николай ще затвърди световната си титла, която спечели през 2017 година в родината на Таекуондото -Северна Корея. Чувствам се горд със състезатели като него, които имат силата и волята да покажат на света, че България ражда шампиони. Тъй като получих покана от международната съдийска комисия да взема участие като съдия, ще имам възможността да присъствам на световното в Астана /Нур Султан/ Казахстан.“ – каза Борислав Витков.