Много се радваме, че музеят разполага с многофункционална зала, в която могат да се провеждат и такъв вид изложби, като днешната. Щастливи сме, че за първи път в Ботевград се открива изложба на ловни трофеи и заслугата за това е на Сдружението на ловците и риболовците „Сокол” - Ботевград. С тези думи директорът на Историческия музей Тодорка Коцева откри експозицията. Тя бе представена от председателя на Сдружението Марин Бончовски. Той обяви, че изложбата съдържа 95 трофея – 40 от глиган, 40 от сръндаци и 15 от благороден елен. Над 30 на сто от тях са носители на златни, сребърни и бронзови медали от национални и международни форуми.
В изложбата в зала "Орханиец" са показани трофеи от личните колекции на ловци от Сдружение „Сокол”, ДЛС „Витиня” и Ловно стопанство – Правец.

"Надяваме се, че организирането на подобни изложби ще се превърне в традиция. Всяка година ще прибавяме нови трофеи към нашите колекции. Нека хората да знаят каква фауна има в нашия роден край", каза още Марин Бончовски.