До 16 ноември 2012 г. Дирекция „Бюро по труда” - Ботевград ще приема проекти по Национална програма “От социални помощи към осигуряване на заетост” – процедура 2013г.
Националната програма “От социални помощи към осигуряване на заетост” изпълнява една от основните цели на социалната политика - заетост за социална интеграция на безработни, които получават социални помощи.


За реализация на програмата в региона ни през 2013 г. се предвижда да бъдат разкрити над 27 работни места в общополезни дейности.
Програмата се осъществява на проектен принцип. Кандидат-работодателите изготвят и представят проекти, в които се описват дейностите, които предвиждат за изпълнение. Пълна информация за условията, формулярите и критериите, на които трябва да отговарят проектите, може да се получи в ДБТ-Ботевград, както и на Интернет страницата на Агенцията по заетостта www.az.government.bg.


По време на разработването на проектите по програмата, работодателите могат да получават текущи консултации както от служителите от бюрото, така и в Регионалната служба по заетост в София. Работодатели по програмата могат да бъдат: общинските администрации; общински и държавни фирми; частни фирми; неправителствени организации.


Процесът на оценка и класиране на подадените проекти ще приключи на 28.12.2012 г., когато Агенцията по заетостта ще обяви окончателно одобрените за финансиране проекти. Списъкът на одобрените за финансиране проекти ще бъде поместен и на интернет страницата на Агенцията по заетостта. Оттам всеки кандидат-работодател може да се информира и за критериите за оценяване на социално-икономическата приоритетност на проектите, в резултат на което всеки ще има възможност още на ниво подготовка на проекта сам да прецени шансовете си за финансиране.