Петя Георгиева – учителка по БЕЛ в СОУ “Христо Ясенов” разказва за участието си в семинара:

На 9 и 10.11 2012г. взех участие в работен семинар на учителите по БЕЛ от Софийска област.
През първия ден се срещнахме с представители от издателствата „Булвест 2000” и „Анубис”, които представиха актуални помагала в помощ на кандидат-гимназистите и зрелостниците през настоящата 2012/2013 учебна година.
Станимир Цветков от ЦКОКО направи статистически анализ на резултатите от НВО в седми клас, като съпостави резултатите на учениците от областта с тези от страната. Тоня Адамска, ст. експерт по БЕЛ в Софийска област коментира резултатите от НВО в 7 клас, най -  вече  разликата в успеваемостта между първи и втори модул. Мая Падешка, ст.ас. д-р в СУ „Св. св. Кл. Охридски” предложи подробна и интригуваща презентация за съвременните тенденции в обучението по БЕЛ.
През втория ден на работната среща на учителите г-жа Адамска коментира текущата работа през изминалата учебна година с акцент на ДЗИ. Сподели впечатленията си от проведения експеримент в три училища от областта със задачи по PISA. Обърна специално внимание на Наредби 2 и 3 от Правилника за приложение на Закона за народната просвета.
Втория акцент за деня постави г-жа Михайлова, проверител от националната комисия на ДЗИ.  Тя разгледа най-често срещаните слабости при т. нар. затворени въпроси и при въпросите със свободен отговор. Обърнато бе внимание върху усложнените /от миналата учебна година /  32, 33, 37 и  38 въпроси и най-често допусканите слабости при изпълнението на 41 задача  /ЛИС или есе/.
В заключение старшият експерт пожела спокойна и успешна учебна година на всички учители и техните ученици.
Благодаря на г-жа Адамска за прекрасно организирания форум и на ръководството на училището за предоставената възможност! Пожелавам ползотворна работа на всички колеги и възможности за нови срещи и обмяна на успешни педагогически практики!

Изявлението е свалено от сайта на СОУ "Христо Ясенов" - Етрополе.