На 10 и 11 ноември в Загреб се проведе 18-тото издание на международния турнир от най-висок клас "А" - "Згреб Оупън". В надпреварата участваха рекорден брой състезатели - 1328 от над 30 държави. По пътя към златото Влади премина първо през хърватин, след него победи и представител от Босна и Херцеговина. На четвърт финала Далаклиев се изправи срещу украинеца Хусаров, участник на Олимпийските игри в Лондон. Влади вече имаше една победа над Хусаров по-рано тази година, на турнира в Белгия.  И този път нашето момче надделя, но в доста по-драматична схватка. Украинецът затвори играта, защитаваше се добре и не позволяваше да бъде атакуван. Това доведе до допълнителен рунд, спечелен от Влади със "златна точка". На полуфинала Влади трябваше да играе с още един участник на Олимпиада 2012 - Михал Лониевски от Полша, но той не излезе срещу състезателя на "Сунг Ри Атлантик". Далаклиев имаше една победа вече над него - на турнира в Белград през 2011 г.
На финала Влади се изправи срещу бронзовия медалист от Европейското първенство от Манчестър 2012 - Мехтеридис. Гъркът бе в по-лесния поток от схемата и нямаше кой знае какви тежки мачове. Той излезе свеж срещу Далаклиев. Мачът вървеше равен почти до края на срещата, когато Влади направи запазения си номер - пласира ритник в главата в последните 10 секунди преди края. Така златото остана за нашето момче.
Владимир има впечатляваща колекция от медали от всичките турнири от клас "А", на които участва през тази година - в Германия, Белгия, Сърбия и Хърватска. Той завоюва 4 златни и един сребърен медал. Като прибавим и златния медал от Европейското първенство в Атина, годината за Владимир Далаклиев е повече от успешна.
"Сунг - ри Атлантик" бе представен в Загреб от още трима състезатели - Георги Стоянов - кадети до 49 кг., Мартин Атанасов - младежи 48 кг., и Цанислав Димов, младежи 63 кг. Георги спечели две срещи срещу хърватски състезатели, но в мача за медалите допусна в последната секунда опонентът му от Русия да поведе и да спечели срещата. Цанислав загуби в първия кръг от национал на Полша, а Мартин загуби от руснак.