Прецедент в българското олимпийско таекуондо! Владимир Далаклиев стана първият българин с медал от световно първенство.


Днес състезателят на Сунг Ри Ботевград и на националния отбор достигна до полуфинал на първенството на планетата в Муджу, Корея. А какво ще бъде качеството на този медал, ще се разбере утре, когато са полуфиналните и финалните двубои в категория до 68 кг.


Тази категория бе една от най-пренаселените с близо сто участници. Според жребия в първия кръг Владимир Далаклиев почиваше. Във втория се наложи над представителя на Норвегия Виктор Асп с 24-14 точки.


Във втория кръг - фаза 1/32 финал, Влади се наложи с 5-3 над Константинос Хамалидис от Гърция. В третия на шестнайсетинафиналите Далаклиев, който е на 31-во място във временната ранкинг листа на WTF, се изправи срещу тежък съперник - шестият в ранглистата мексиканец Саул Гутиерес. С много воля, хъс и техника нашият състезател спечели с 15-11.


Преди час бе 1/4-финалният му двубой, в който Влади отново показа висока класа и нокаутира  Ванг Жиньо от Китай. И с този си успех вече си осигури медал от първенството.


В утрешния полуфинал Владимир Далаклиев ще срещне представителя фаворита на домакините от Корея в тази категория Lee Dae-Hoon. В другия полуфинал съперници са представителите на Тайпе и Йордания.


Каквито и да са резултатите от утре, успехът на българското олимпийско таекуондо, което донесе Владимир Далаклиев, е огромен. Честито на него и на треньора му Пламен Трънски, както и на всички, които имат принос към отличното му представяне!