Владимир Далаклиев спечели златото на международния турнир по олимпийско таекуондо  - клас G1, в Харков, Украйна. Освен това той бе обявен и за най-добър състезател на турнира.

В неделя Влади преодоля четирима съперници, за да прибави поредното отличие в колекцията си - злато в категория до 68 кг. Той бе поставен под номер 2 в основната схема и в първия мач победи турчина Айдемир с резултат 14-7. След него се наложи над молдовеца Димитри Суле с резултат 9-2, а на полуфинала отстрани азербайджанеца Тагизаде.

На финала ботевградския състезател се изправи срещу друг българин - Митко Джорджев. В българския финал Влади надделя и спечели срещата с резултат 3-2.

След приключване на срещите организаторите на турнира определиха Влади Далаклиев за най-добър състезател на турнира. С този си успех Далаклиев прибави нови 10 точки към ранкинг точките си в олимпийската и световна класация. Да припомним, че непосредствено преди турнира в Харков той заема 20-то място в олимпийската категория до 68 кг и 12-то място в световната ранглиста.

Другият представител на СК "Сунг Ри Ботевград" -  Калоян Бинев, загуби първата си среща в категория до 63 кг със "златна точка" от бразилеца Даниел Гомеш. Срещата започна повече от добре за Калоян, който поведе в резултата с 14-1, но бразилецът успя да изравни резултата и срещата приключи в редовното време с резултат 15-15. В допълнителния рунд, Гомеш успя да пласира пръв победната точка. Да припомним, че на последния турнир, в който участва Калоян от ниво G2 в Египет, той завоюва златното отличие в категорията си.