След като прекали с алкохола, Багата буквално се свлече в тоалетната на Къщата. Това обаче остана скрито от зрителите на предаването, научи "България днес".

От екипа на шоуто мълчат за случая, за да не се внася излишна паника около здравословното състояние на Багата. От самото начало на предаването той има цял шкаф с лекарства, които пие по точен график.

На няколко пъти здравето му силно се влоши, наложи се дори преглед при специалисти, които да кажат може ли Иванов да продължи участието си в надпреварата. Само дни преди големия финал обаче Багата изненада останалите Съквартиранти.

За два месеца в Къщата той си изгради имидж на човек, който говори малко и внимателно планира всеки свой ход. Накрая явно спортистът не издържа на напрежението. Първо той вдигна скандал, че останалите брадъри му пречат да тренира. А само преди ден изуми всички, като се напи до безпаметност.

Изцепките му започнаха просто като закачка с Никол, но ситуацията стана опасна за самия него. Комбинацията от хапчета и алкохол едва не коства живота му само месеци след като оцеля по чудо след сбиване в столична дискотека.

За да не го злепоставят, продуцентите силно са цензурирали пиянските му изцепки. За зрителите на шоуто е видно, че още от самото начало Големия брат е доста благосклонен към самбиста, а победата му в шоуто изглежда вероятна.