Бизнесменът Тихомир Лалов, бившият шеф на фирма “Родина 75И” Цанко Цеков и адв. Георги Убенов са обжалвали пред Окръжния съд решението на съдия-изпълнител Надя Василева да обяви търг за продажба на Етнографския център.

Да припомним, че първите двама осъдиха собственичката на сградата в центъра на града Надка Арбова за неизплатени дългове към тях. Адв. Убенов пък спечели дело срещу нея за обида. Съгласно решенията на последната съдебна инстанция бизнес дамата трябва да изплати на тримата общо около 280 000 лв. За да бъде изпълнено разпореждането на съда, съдия-изпълнител Надя Василева направи опис на онази част от Етнографския център, която е собственост на Надка Арбова. Недвижимото имущество бе оценено за около 493 000 лв. и предложено за продажба на търг. На първата сесия обаче купувачи не се явиха. По закон при последващо обявяване цената пада с 20 на сто. 

По неофициална информация по-ниската стойност на обекта е привлякла вниманието на много местни бизнесмени. Междувременно желание да купят Етнографския център са заявили и взискателите Тихомир Лалов, Цанко Цеков и Георги Убенов.  “Намеренията ни автоматично отменят публичната продажба. По закон ние имаме предимство да закупим сградата, но на този етап няма гаранции, че това ще стане. Затова обжалвахме пред Окръжния съд решението на съдия-изпълнителя да организира търг за Етнографския център” – съобщи пред наш репортер Лалов.