Константин Папазов или Иван Чолаков ще е новият старши треньор на националния ни отбор по баскетбол. Двамата са фаворити за поста, като това призна президентът на федерацията Георги Глушков. Той добави още, че трикольорите може да останат без треньор през този месец.

"И аз не знам откъде се появи тази информация, че Папазов вече е спечелели вота на УС, но тя не е вярна. Факт е обаче, че той и Иван Чолаков са фаворити за поста. Какво ще избере обаче УС не мога да кажа. В момента още не сме решили какъв да бъде дневния ред на събранието, което ще се проведе на 26 ноември", каза Глушков.

"Аз лично смятам, че точка за избор на нов треньор няма да има. Ще има отчет на Росен Барчовски и останалите наставници, след което ще седнем и ще дискутираме. Не искам да избързваме. За мен по-правилното е сега да помислим. Преди Общото събрание ще има още един УС, на който най-вероятно ще научите името на новия треньор", допълни още единственият българин играл в НБА.

"Чакаме да видим с какви пари ще разполагаме от министерството. Това е много важно, защото без да сме обезпечение, ще бъде много трудно. Няма да се откажем от допълнителната квалификация за Евро 2015, но ако ни орежат бюджета, не знам как ще се справим", завърши президентът на БФБ.

"Тема Спорт"