В рамките на предварително обявената програма, народният представител от Коалиция за България Кирил Добрев се срещна вчера след обяд с избирателите от селата Брусен, Лопян и Ямна.
За разлика от друг път, той говори повече по програмата на левицата за управление на страната.
И в трите села преобладаваха въпросите от местен характер:
- В Брусен – безстопанствените сгради на бившата детска градина и училището след закриването им; замърсената вода за пиене.
- В Лопян – напълно разрушената система на радиоразпръскването в селото /радиоточките не работят/; липсата на място за събиране на младите хора; напълно преобразената сграда на Селкоопа и терена около нея, която е вече частна собственост и не се използва по предназначение.
Отношение по повдигнатите въпроси взе кметът на селото Лако Кръстев, който посочи за младежки клуб втория етаж на спомената сграда. Кирил Добрев обеща на младежите билярдна маса.
- В Ямна – повредите във водоснабдителната система; безстопанствени животни пакостят на хората из селото; искане за полски пазач; състоянието на пътя през цялото село.
Имаше и въпроси от общонационално значение, които засягат пряко хората и в нашата община: скъпите лекарства; ниските пенсии; снабдяването с дърва на нуждаещите се да става на един път вместо на два пъти, каквато е практиката.
След срещите му в селата, Кирил Добрев имаше снощи такава и с Общинското младежко обединение на БСП.
Навсякъде народният представител беше придружаван от общинските съветници от листата на БСП.
Снимките са от срещите в Лопян и Брусен.