Бившият хазяин на опожареното семейство в Созопол е задържаният за палежа в града, при който загинаха трима души, съобщи БТВ, позовавайки се на свои източници.

Според запознати с разследването, Павел - бившият хазяин на почерненото семейство, е имал личен мотив за палежа. Дължали му част от наема, докато живеели в неговата къща преди две години.

Тогава Георги и приятелката му си тръгнали оттам със скандал. Часове след палежа, Павел Господинов обикаляше около изпепелената къща. Тогава той разказваше пред екип на БТВ, че усетил дим, преместил колата си, после се преоблякъл и отишъл да помага на пожарникарите. Отрече да е в конфликт с изгорялото семейство.

„Въпреки че не са ми платили една част от наема, който е, никога не съм имал резки взаимоотношения с тях. Винаги - „Здравей - здрасти!", снощи дори му дадох дрехи да се преоблече”, заяви тогава Павел Господинов.

В пожара в петък изгоряха 51-годишната приятелка на Георги и възрастните й родители. Според разследващите, подпалвачът е искал само да ги сплаши, за което говори и ранният час на палежа - преди полунощ.