Прокуратурата е оттеглила протеста си срещу оправдателните присъди по делото за пране на пари срещу Марио Николов и Людмил Стойков.

На 21 септември Софийският апелативен съд оправда бизнесмените Людмил Стойков и Марио Николов по процеса срещу тях за изпирането на 7,5 млн. евро по програма САПАРД. По делото са подсъдими и съпругата на Николов - Мариана, Ана Шаркова, Иван Иванов и Валентин Ангелов. Те също бяха оправдани. Съдебният състав беше на мнение, че липсват достатъчно доказателства за вината на подсъдимите. Делото се гледаше от избрания за член на Висшия съдебен съвет съдия Калин Калпакчиев. Според съда прокуратурата е направила грешка като е разделила делата срещу подсъдимите и това е основна пречка за установяване на фактите по делото. Прокуратурата води още едно дело срещу тях, за източването на средствата по програма САПАРД.

В мотивите си Софийският апелативен съд критикува прокуратурата за бездействие и пропуски в обвинението срещу Марио Николов и Людмил Стойков. Според съда допуснатите пропуски водят до невъзможност да се установи цялостната картина по процеса. В мотивите си съдът посочва, че част от доказателствата действително са свързани с обвинението, но много други са произволни, необосновани или касаят само общи твърдения.