На 16-17.11.2012г. се проведе многоезично състезание- национален кръг- в гр. Благоевград.
Константин Петков Попов от XI Б клас получи 80 точки на областния кръг и се класира за участие в националния в групата Руски език - Английски език.

Ето какво сподели с нас след завръщането си Константин Попов:
"Регламентът на състезанието изисква в моята група текстът да се слушала на руски език и да бъде преразказан на английски език. Във втората част трябваше да се напише есе на английски език по зададената тема на руски език: „Може ли да се научим да пишем на друг език сами?” . Справих се с поставените задачи и съм доволен от представянето си. Благодаря на ръководството на училището за предоставената възможност да се явя на състезанието. Получих и грамота за участие от Ивайло Златанов- Началник на РИО- Благоевград, за което благодаря на организаторите."

За национален кръг се класира и Славчо Паничаров от XI Б клас, който получи 98 точки на областния кръг в групата Испански език - Английски език, но поради липсата на 10 класирани ученици от страната не се проведе състезанието в тази група. Училищното ръководство награди ученика - той също отиде на състезанието, като подкрепа на Константин в изпитанието,  без да участва в него.
Те участваха и в проведените мероприятия- разглеждане на Американския университет и поздравителен концерт по случай откриването на състезанието в Благоевград.
Успех на учениците във всички олимпиади и състезания!
Текст: Росица Василева