Управлението доведе хората до масова бедност, срина икономиката и изобщо лишава българите от всякаква перспектива. Това каза председателят на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев, предаде "Фокус".

„Хората масово вече не желаят да живеят в България. Половината българи са готови да заминат веднага и това е резултат от управлението на ГЕРБ. Още по-убийствена е статистиката на новородените – те намаляват с пет хиляди всяка година от управлението на ГЕРБ. Това много ясно говори за това как хората оценяват състоянието на държавата и какво виждат за себе си като възможности”, каза Сергей Станишев на въпрос защо БСП поиска да сложи точка на управлението на ГЕРБ.

По думите му, ГЕРБ са дошли на власт с много хубави обещания и много хора са повярвали, че те ще въведат справедливост. „Обещаваха догонващо развитие на доходите, положителна промяна в икономиката и много други хубави неща. Но вече сме в края на мандата и вече е време не те да се жалват и да се оплакват постоянно, те само се вайкат, а да кажат какво са направили, за да живеят българите по-добре. Затова им беше даден мандатът”, каза Сергей Станишев.