В 11:00 часа преди обяд министър-председателят Бойко Борисов пристигна в Етрополе за откриването на 8 обекта, реализирани тази година. При посещението си беше придружаван от Лиляна Павлова - министър на регионалното развитие и благоустройство и Мирослав Найденов – министър на земеделието и храните. На тържеството бяха още народните представители Емил Димитров, Даниел Георгиев и Цветан Сечанов, Милена Дамянова – заместник-министър в МОМН, Красимир Живков – областен управител на Софийска област, Калин Каменов – председател на Държавна агенция за закрила на детето, Ивайло Иванов – изпълнителен директор на Агенцията за социално подпомагане, делегациите на побратимените с Етрополе градове Можайск и Бела Паланка, кметове на съседните общини,  много жители на Етрополе.
Ловчанският митрополит Гавриил отслужи молебен за здраве и благоденствие на жителите на Етрополе.
В словото си кметът инж. Богомил Георгиев направи своеобразна равносметка на направеното в Етрополе след изпълнение на различни европейски програми: обекти в социалната инфраструктура за 6 милиона лева, от които 2 милиона за реконструкция и рехабилитация на улици в града; по мерките за енергийна ефективност в СОУ “Христо Ясенов” са вложени 840 000 лева; един милион лева за устойчиво развитие на туризма   -  реконструкция на часовниковата кула и на 5 църкви с принадлежащите им територии, както и на екопътека до Етрополския манастир; реконструкция на три детски градини, с цел подобряване на енергийната ефективност; два обекта в социалната сфера – Център за деца с увреждания и Дом за стари хора.
Кметът съобщи, че общината е спечелила нови обекти на обща стойност за още 36 милиона лева, от които за водния цикъл – 22 милиона лева, реконструкция на общинската болница за 4,6 милиона лева и на стадион “Чавдар” за 6 милиона.
Реализираните и спечелени обекти са общо за над 67 милиона лева, което надвишава в пъти общинския бюджет от 12 милиона лева. Всичките тези пари се осигуряват от Европейските фондове за развитие.
Приветствия към жителите на Етрополе поднесоха министрите Лиляна Павлова и Мирослав Найденов.
В приветствието си Бойко Борисов подчерта, че за трите общини Етрополе, Правец и Етрополе се работи по проекти на обща стойност за над 130 милиона лева.
Министър-председателят и част от официалните лица прерязаха символично лентата на всички обекти, които са реализирани в Етрополе през тази година.
След това бяха посетени Центърът за деца с увреждания, Дома за стари хора и СОУ “Христо Ясенов”.