Голяма част от играчите на мъжкия баскетболен отбор на "Балкан" бяха наказани с парични глоби. Решението бе взето на сбирка между ръководството на БК "Балкан" в лицето на неговия изпълнителен директор Петко Колев и треньорското ръководство, която се проведе в началото на тази седмица.

Като една от основните причина за неравномернатата игра на отбора и най-вече заради отпадането му от турнира за Купата на България бе изтъкнато нарушаване на т.нар. спортен режим  С този тежък израз се визират зачестилите купони на голяма част от играчите, нерядко преминаващи в сериозни запои. Фрапиращ пример, който е публична тайна в малкия ни град, е другарската среща в местна дискотека на трима баскетболисти на "Балкан" със звезда от друг отбор в родния ни шампионат, продължила до рано сутринта. След алкохолната фиеста един от четиримата изпаднал в почти безпомощно състояние. Публична тайна също са и веселбите в околостите на града, предимно в смесени компании.

Няма нищо необичайно в желанието на момчетата  да се забавляват. Лошото обаче е, че някои от тези мероприятия се провеждаха в навечерието на официални мачове. Основните участници в тези купони веднъж бяха предупредени от треньорското ръководство. Но  след като не вденаха, сега ще им резнат от заплатите. Санкциите са между 15 и 25 процента  от месечната заплата, в зависимост от честотата и степента на активност.

 Не става дума за всички играчи, съобщиха от ръководството. При двама не са забелязани такива провинения. Това са Дуейн Мортън, който вече втора година след идването си в "Балкан" не се впуска в групови прояви със съотборниците си, както и Кристиян Борисов.