На 14 ноември беше Световния ден на диабета. За трета поредна година Българска асоциация Диабет (БАД) организира инициативата "Месец на диабета".
През 2012 година мотото на месец ноември е на Международна диабетна асоциация IDF - "Диабет: Да защитим нашето бъдеще: Подходяща среда за всички. Правилно обучение за всички".
Поради претрупаната програма около честванията по повод годишнината от Освобождението на Етрополе, диабетиците от Етрополска община го отбелязаха днес “на патерица”.
Членовете на Общинското дружество  “Вяра-диабет” се събраха на празничен обяд  в ресторанта на хотел “Етрополе” /”Еверест”- както е известен сред хората/.
Уважиха ги с присъствието народният представител Емил Димитров, кметът инж. Богомил Георгиев, заместник-кметът Росица Христова, Линко Лилов . областен координатор на ПП ГЕРБ, главният счетоводител на Общината Нели Сейменарова, Даринка Петкова – директор на дирекция в Общинска администрация, д-р Снежана Досева-Тодорова - управител на болницата в Етрополе, Любка Димитрова – председател на Клуба на пенсионерите, Янка Филипова – председател на Клуба на инвалидите, спонсори.
Срещата беше открита от Маргарита Стефанова, която в краткото си приветствие изказа сърдечната благодарност от името на всички диабетици на Емил Димитров, на инж. Богомил Георгиев, Росица Христова и на общинската администрация за отношението към диабетиците в общината и за помощта, която получават при всяка възникнала нужда.
Кметът инж. Богомил Георгиев също поздрави диабетиците с празника и дари за Дружеството сумата от 1000 лева.
Цветя с поздравления получиха председателката Гинка Михайлова и Маргарита Стефанова.
Във фоайето на ресторанта беше организирана кулинарна изложба от домашно приготвени баници, сладкиши и други вкусотии. Жури определи най-добрите и раздаде две първи, две втори и една трета награда. Всички участници в изложбата също получиха сувенир за спомен.
И както се казва в такива случаи, “за добро настроение се погрижиха” ученици от ОУ “Христо Ботев” Етрополе с ръководители Мариана Дончева и Даниела Костадинова.
И песните на групата от момичета, и художествените танци на Димитрина и Илиян, и мажоретките, заедно с ди-джея на зеведението повдигнаха празничното настроение.
Тържеството завърши с хора и танци. Въпреки болежките, животът на тези хора се крепи на вярата и надеждата.