Днес в 12.00 ч. кръстовището на две нива при Телевизионната кула в София бе официално открито. Тържествен водосвет отслужи Знеполският митрополит Йоан. Той призова водачите към разумно шофиране, предаде репортер на Novini.bg.

Премиерът Бойко Борисов призова хората да се вслушат в съвета на владиката, за да "останат здрави мантинелите". "Мечтите на много поколения софиянци вече са изпълними - метро, тангента, предстоящото откриване на кръстовището до ВМА. Пак да му кажа на Станишев - думите отлитат, направеното остава", добави той. Борисов отказа да коментира странични теми, но не пропусна да направи забележка на събралите се фоторепортери да не мачкат декорацията на кръговото кръстовище.

Директорът на изпълнителя на обекта "Главболгарстрой" напомни, че обектът е пуснат предсрочно, спестени са 3 млн лв., които са отишли за разширението на бул "Драган Цанков". Столичният кмет Йорданка Фандъкова съобщи, че е дала разпореждане да започне строителството на велоалеята до бул. "Драган Цанков".

Кръстовището на две нива е изградено със средства на Столична община. Целта на проекта бе да отпуши "тапата" от автомобили, която се образуваше ежедневно в района.