На 19-то редовно заседание на ОбС Етрополе се взе решение отново без волята на хората, решение, което обслужва само политическите амбиции на управляващите.
БСП категорично се противопоставя на безсмислието от това действие, не защото новите имена на детските градини са лоши, а защото никой не отговори на въпросите:
1. Какви са мотиви за необходимостта от преименуване?
2. Кой реши да имат детските градини нови имена - Педагогическият съвет ли, родителите или някой друг?
3. Нали ОбС е органът, който взема решение за смяна на имената, а табелите с новите имена вече са поставени, защо?
Имена като „Слънчице”, „Звънче”, „Еделвайс”, „Патиланци” са  подходящи за детски градини, но с това си предложение Кметът се стреми да заличи от паметта на хората имената на Мария Мишева, Марийка Гаврилова, Сашка и Калина Вескова. 
Мария Мишева е живяла преди много години, но все още има живи хора, които я помнят и разказват каква харизма е имала тази жена. Председателка на женското движение в града ни, тя е първият радетел за детска градина в Етрополе. Под нейна инициатива се взема решение през 1957 г. да започне строителството на първата детска градина, която сега носи името „Марийка Гаврилова”. Тя и още много жени съратнички събират средства, почистват отредения терен, помагат като сеят пясък, носят  тухлите, хоросана, дъски на строителната площадка, , редуват са се да готвят на майсторите. С разклатено здраве преди да умре, тя успява да види първите питомци на детската градина, които влизат в нея през декември 1960 г., а самото й откриване е през 1961г.  Мария Мишева е преди всичко гражданка, новатор за своето време, от онези хора, които наричаме будители и почитаме на 01 ноември и със сигурност заслужава по-предно място сред имената в почетната книга на града ни. Тя не заслужава името й да бъде зачеркнато.
Не сме и ние, които в днешно време трябва да съдим и зачеркнем имената на три млади жени - Сашка /Хермине Разградлян/, Калина Вескова /Катя/ и Марийка Гаврилова.
Не сме и ние тези, които без да обсъдим идеята за смяна на имената с гражданите, взимаме лекомислено решения.
БСП се противопоставя категорично на този авторитарен акт на действие и не подкрепя предложението.
ОбС на БСП Етрополе