На 18 ноември, както вече се писа в медиите, народният представител от Коалиция за България Кирил Добрев се срещна с жители на община Етрополе.
Кметът на община Етрополе инж. Богомил Георгиев забрани да се предоставят салоните на читалищата за среща с гражданите.
В тази връзка БСП категорично се противопоставя на такова поведение и остро осъжда решението на Кмета.
На 19-то заседание на ОбС Етрополе групата общински съветници от БСП прочетоха декларация срещу този акт.
В нея се казва:
„Държавните и общинските органи са длъжни да оказват пълно съдействие при осъществяване функциите на народния представител. Народният представител има право да посещава всички държавни и общински органи, министерства, ведомства, учреждения и организации. Поведението на Кмета е грубо вмешателство в работата на ръководствата на читалищните настоятелства в селата Брусен, Лопян и Ямна.”
Съгласно чл. 2, ал. 1 и ал. 2 от Закона за народните читалища, читалищата са самостоятелни юридически лица с нестопанска цел и се самоуправляват, а читалищните салони се разрешават за ползване от ръководството на съответното читалище.
В декларацията се осъжда поведението на Кмета, който за пореден път поставя партийните си пристрастия над законите и доказва, че е партиен кмет, а не е кмет на всички жители на Община Етрополе.
„Недопустимо е да се иска разрешение за събрания на закрито. Кметът се поставя над Конституцията на Република България, където в чл. 43, ал. 3 е записано, че за събрания на закрито не се изисква разрешение.
Срещите на депутата Кирил Добрев не са  партийно мероприятие. Народният представител представлява всички български граждани. Никой друг, включително и Кметът на една община, не стои над народа.”
ОбС на БСП Етрополе