Дебатите по Закона за МВР ядосаха социалиста Кирил Добрев. Той обвини от парламентарната трибуна колегите си от ГЕРБ за това, че единствено петима депутати представят парламентарната група на опозицията и дори се изказват по членове от закона, по които нямат свои предложения.

"Станете ясно и кажете: „Ние саботираме този закон, ние саботираме работата на Народното събрание", призова герберите още Добрев и отсече: "50 000 души чакат този закон, а десет помияра, които са от вашите хора, го саботират", заяде се Добрев.

Народният избраник от БСП поиска от бившите управляващи да влязат всички в пленарна зала и да се включат в дебата за промените в Закона за силовото министерство и призова: "Играйте мъжката".

Засегнат депутатът от ГЕРБ Красимир Ципов върна критиката към управляващите за това, че с този закон се унищожава МВР. Според гербера години ще са нужни на следващите управляващи да поправят поразиите на сегашното мнозинство във ведомството.

"Червеният" Добрев използва правото си на отговор и изтъкна: "Любимият човек на всеки пътен полицаи, на всеки униформен полицаи, е Цветан Цветанов. Но в кавички".