Професионална социална мрежа за кино, телевизионни и гейм проекти стартира у нас. Тя се нарича CineArt.me, а автори на проекта са аниматорът Николай Михайлов и сценографката Лилиана Данчева.
                      
                        

Сайтът, който в перспектива ще се развива като международен проект, цели да улесни хората в индустрията при намиране на работа, интересни проекти и нови колеги. Феновете на артистите пък ще могат да следят много по-близко развитието им, както всички новини около най-новите им начинания.

СineArt е еволюция и продължение на портала за дизайнери CGArt.bg, стартирал през 2010 година. От тогава той успя да събере на едно място над 2000 от най-добрите български дизайнери, архитекти и художници използващи компютърна графика.

В партньорство с компании от ИТ бранша и различни предприемачески организации редовно се организират събития, курсове и състезания. Партньор на мрежата е и най-големият предприемачески клуб в България - Start It Smart.

Естественото развитие на проекта цели да създаде нов, самостоятелен сайт, разширяващ възможностите на платформата. Всеки актьор, модел или артист ще може да качва информация и да облекчи работата си чрез специализирани мобилни приложения и онлайн инструменти.

Първото мобилно приложение, Castfolio, ще подпомогне организацията на кастинги за реклами, сериали и филми. То ще бъде създадено в тясно сътрудничество с екип от Camplight. Проектът кандидатства и към фондовете за рисково финансиране и програми по евро-програмата Jeremie.