Актрисата Деси Бакърджиева или по-известна като секретарката Нели от сериала "Стъклен дом" бе буквално сред първите българи, които се насладиха на пълнометражен филм с 4D ефекти.


Снощи в Cinema City в столичния мол Paradise center бе открита първата зала за 4D филми у нас.


Актрисата, която сега се изявява в сериала "Фамилията" изгледа откъс от "Животът на Пи", по уникален начин - местене на седалката, издигане, приземяване, накланяне във всички посоки, пръскане на вода, духане на вятър, обстрелване с с въздушна струя - ефекти, които я вкараха във филма.


Чаровната блондинка бе в изцяло женска компания, но това не им попречи да изберат да изгледат и премиерната прожекция на "Бързи и яеостни" 6.С отварянето на първия за България киносалон за четиризмерно кино - 4DX TM, страната ни се нарежда сред първите 3 държави в Европа, които предлагат подобно кино развлечение. 4DX TM технологията е най-доброто кино преживяване, която дава възможност да се гледат големите холивудски блокбъстъри на 4D.


Всяка 4DX TM седалка се движи по трите основни оси на движение: странично плъзгане, повдигане и пропадане. Разнообразие от вградени в седалката ефекти като вибрации, потъркване на гърба, гъделичкане на краката, пръски вода, светкавици от тавана, гарантират пълно потапяне на публиката във филма. Зрителите преживяват действието в синхрон с картината и стават част от историята на екрана.

Ефектите от обкръжението, движението на седалките, мехурчета, светлина, вятър, вода, мирис, допълват илюзията и допринасят за интензивно и поглъщащо кино преживяване.