В 10:00 часа преди обяд в Етрополе пристигна заместник-министър на образованието, младежта и науката Милена Дамянова. Придружаваха я Христо Андреев – началник на Регионалния инспекторат по образованието в Софийска област, Мария Кунина – заместник-областен управител, Линко Лилов – областен координатор на ПП “ГЕРБ”.
След кратката делова среща с ръководството на Общината, започнаха посещенията в трите детски градини на Етрополе, а от 12:30 часа на обяд бяха в СОУ “Христо Ясенов”.
Заедно с кмета инж. Богомил Георгиев и заместниците му Росица Христова и Венета Гергова, първо посетиха ЦДГ “Еделвайс” в кв. 8. Миловидни малчугани ги посрещнаха пред входа с хляб и сол, след което във фоайето гостите бяха приятно изненадани с песента “Една българска рода”, с богата програма от детски песнички, стихотворения и с танци, които бяха изпълнени с атрактивни костюми.
Колаж от детски картини подари директорката Татяна Маринова на високопоставените гости. Заместник-министър Дамянова зарадва децата с детски книжки на Леда Милева.
С хляб и сол бяха посрещнати гостите и в ЦДГ “Слънчице”. Под формата на детска приказка директорката Павлина Златарева запомна децата и гостите с историята на тяхната детска градина. На разбираем детски  г-жа Дамянова разясни на малчуганите какво е министър на образованието, какво прави той и неговият заместник. И тук малчуганите получиха книжки на Леда Милева, а децата се отличиха с изпълненията си на песнички и стихчета за деца.
След това групата беше на посещение и в ЦДГ “Звънче”.