С цел ограничаване на рисковите фактори за нарушаване на обществения ред и предотвратяване на нещастни инциденти, пожари и пътно - транспортни произшествия, свързани с провеждането на студентския празник – 8-ми декември, както всяка година Районно управление на “Полицията” и Районна служба за “Пожарна безопасност” – гр. Етрополе са създали организация за гарантиране на реда и осигуряване на сигурността на младите хора в деня на празника. Уточнени са заведенията, хотелите, ресторантите и почивните бази, където ще празнуват студенти. В тези обекти са извършени специализирани проверки от служители на “Охранителна полиция” и звено “Пожарна безопасност и защита на населението”, като на собствениците и ползвателите им се обръща сериозно внимание на необходимостта от предприемането на надеждни мерки за сигурност и безопасност в и около обектите. Изготвени са графици за увеличено полицейско присъствие и контрол по безопасността на движението на 7, 8 и 9 декември.
Служителите на “Пътна полиция” ще извършват засилен контрол главно за превишена скорост, неправоспособност и употреба на алкохол на пътищата, водещи към местата за празнуване и в техните райони.
В деня на празника, с цел гарантиране на добър обществен ред, ще бъде осигурено засилено полицейско присъствие във всички населени места в общината. Особено в районите около питейните и увеселителните заведения. В служба “Пожарна безопасност и защита на населението” ще има подсилено дежурство и е създадена организация за своевременно реагиране на произшествия.
Служителите на РУП и РС”ПБЗН” - Етрополе поздравяват всички студенти с предстоящия празник и им пожелават весело и безопасно празнуване. Препоръчваме на младите хора да се веселят разумно, за да не се допусне помрачаването на празника от инциденти и произшествия. Нека да спазват правилата за движение, да шофират със съобразена скорост и в никакъв случай да не се качват зад волана след употреба на алкохол, както и да не допускат възникване на пожари.
ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ СКЪПИ СТУДЕНТИ!!!