Мтел започна да бере плодове от инвестициите си в Технически университет - София и стажантската програма. Близо половината (48%) от студентите във ВУЗ-а смятали Мтел за най-подходящата компания за развитие на професионалната си кариера. Това сочат резултатите от анкета на телекома сред възпитаниците на ТУ, проведена по време на ИТ седмицата в университета в края на ноември.
                      
                        

92% от запитаните са одобрили стажантската програма на Мтел, а 55% от тях я предпочитат пред тези на конкурентите в бранша, съобщиха от оператора, базирайки се на данни от проучването. В отговорите си студентите са имали право да посочат всяка една компания в страната без ограничение в сфера или предмет на дейност.

Тази година най-многобройни сред стажантите в Мтел са именно студентите от Техническия университет в София, с оглед необходимостта от специалисти в направленията ИТ и телекомуникации. В приключилата стажантска програма са участвали над 70 студенти от 20 наши и чужди университети, като телекомът е инвестирал близо 30 000 лева за заплащане, обучение, работни ателиета и тиймбилдинги, т.е. средно по около 430 лв. на човек.

Началото на стажантската програма за 2013 година е планирано за април. Стажът в компанията е с продължителност от 1 до 6 месеца, като може да бъде целогодишен, в зависимост от възможността на студентите и екипите по звена.