Не на шега Лили Иванова получи номинация за традиционните годишни награди "Мъж на годината 2012". Признанието й е заради това, че препълни зала „Арена Армеец" на концерта си през ноември.

Примата на естрадата се нареди до редица български спортисти, които също ще се състезават за титлата. Сред тях са гимнастикът Йордан Йовчев, спечелилият битката с рака футболен треньор Димитър Димитров-Херо, извоювалият бронзов медал в скока на дължина на параолимпийските игри Радослав Златанов, плувецът и европейски шампион Петър Стойчев, първият българин в топ 50 на световния мъжки тенис Григор Димитров и бронзовият медалист от олимпиадата в Лондон - боксьорът Тервел Пулев.

От артсредите номинирани са режисьорът и писател Рангел Вълчанов, който тази година получи признание от БАН - академик в направление "Творци на изкуството". Големият български актьор и преподавател в НАТФИЗ проф. Стефан Данаилов и Явор Гърдев, който постави тази година "Хамлет" на сцената на Народния театър "Иван Вазов", са другите достойни претенденти. 87-годишната театрална легенда Георги Калоянчев не беше забравен и през 2012-та, както и 75-годишният литературовед и културолог проф. Никола Георгиев. Певецът и победител в последния сезон на "ВИП Брадър" Орлин Павлов, актьорът Захари Бахаров и Теодосий Спасов също влизат в спор за престижното отличие.

Крайните номинирани ще бъдат обявени на 10 декември. Тогава ще стартира и гласуването в официалния сайт на конкурса Manoftheyear.bg. То ще продължи до 8 януари 2013 г., а самата церемония по награждаването е на 21 януари. Най-отличилите се господа през изминалата година са определени от 19-членната академия на Дарик радио.