БСП и ДПС да се извинят на ГЕРБ, че ги обвиняват в опит да манипулират изборите. За това настояха Красимир Велчев и Искра Фидисова. Те заявиха още, че няма да вкарат промените в Изборния кодекс в пленарната зала, докато не им се извинят.

Управляващите очакват още да получат покана от опозицията за среща и разговори.

„Ние от групата на ГЕРБ повече в този цирк и фарс няма да участваме. Докато има такова поведение, какъв дебат?! Това не са нашите текстове, за които спорим. Обвинявани сме три дни, че ние манипулираме с тези текстове", заяви Искра Фидосова.

Тя заяви категорично, че ГЕРБ няма да налага нищо: „Това не са предложения на ГЕРБ. С такова поведение няма да продължим не до празниците, а изобщо".

По думите на Искра Фидосова Изборният закон е най-политическия закон: „Неслучайно всички изборни закони и текстове се правят не по предложение на изпълнителната власт, както са останалите законопроекти, а по предложение на парламентарни групи и народни представители. Затова дебатът е тук. Хората, които взимаме решенията, разбира се днес сме уведомили зам.-председателя за нашето решение - сме тук в парламента. Това сме хората, ръководството на парламентарната група, което ще взима решение по тези текстове. Където решат да ни поканят, да дойдат по надлежния ред, да ни се извинят за всичките неща, които наговориха".