Мълвата из кино средите носи, че Георги Мамалев се превърнал в същински тиранин за колегите си в театъра. Градските легенди разказват още, че нисичкият актьор тормозел всички, без да му мигне окото, пише skandalno.net. Освен че ги обиждал бълвайки груби думи, той непрекъснато сплетничел и се опитвал да им подлее вода пред режисьорите.

Особено тежко било положението с младите артисти. Най-голяма непоносимост имал към момичетата, с които непрекъснато се заяждал и безпричинно наричал „некадърнички" и „бездарници". Неговите другари си обясняват странното му поведение с факта, че вече навлиза в преклонна възраст и се страхува да не го изместят.

„Това е особено характерна българска черта - да гониш младите таланти и до последно да разправяш, че ти си най-великият. Жоро Мамалев просто трябва да проумее, че е жив човек и неговото време изтече. Никой не отрича цялостния му принос за развитието на киното и театъра, но вече е крайно необходимо да пусне напред новите дарования" - споделят близки до актьора.