Магистрални полицаи от ОДМВР- София осуетиха опит за самоубийство и спасиха 30- годишен мъж, опитал да скочи от мост на автомагистрала „Хемус”.
Униформените го успокоили и след като спечелили доверието му, успели да го отведат на безопасно място.
Вчера около 17.30 часа служителите от сектор „Престъпления по пътищата” полицай Цветелин Хубанов и колегата му полицай Тихомир Цеков извършвали обичайния  си обход на трасето от база „Витоша” до 6-ти км. и обратно на АМ ”Хемус”. В района на 26-ти км. в посока Варна  забелязали лек автомобил „Ситроен Ксара” с включени аварийни светлини, спрял в аварийната лента на аутобана. Когато  се приближили, за да проверят какъв е проблемът, видели, че зад волана е седнал млад мъж, който се държал неадекватно, говорел несвързано и споменавал „атомни бомби”. Внезапно водачът побягнал към моста, с явното намерение да скочи от него, крещейки, че „всичко трябва да свърши”. Полицаите реагирали светкавично, настигнали го и след като го предразположили с внимателен разговор, успели да го разубедят и да го закарат до база „Витиня”. Незабавно бил уведомен оперативния дежурен център в областната дирекция. След получаването на сигнала били изпратени криминалисти, както и психиатричен екип за хоспитализация по спешност. Извикан бил и бащата на 30- годишния мъж. На базата служителите на реда продължили да разговарят внимателно с лабилния мъж, използвайки обстоятелството, че изпитва огромен респект към полицията и постепенно спечелили неговото пълно доверие и го успокоили до пристигането на медицинския екип.
От изготвената психиатрична експертиза станало ясно, че младият мъж се лекува от остро депресивно състояние под наблюдението на амбулаторен психиатър, но от лятото самоволно е прекратил терапията, поради което станал напрегнат и мнителен, а състоянието му се влошило. Столичанинът е транспортиран с линейка до градския психиатричен диспансер.
За последните две години това е четвъртият случай, при който магистралните полицаи са предотвратили опит за самоубийство и са спасили човешки живот.