Всички училища в община Сливен затварят врати утре, 20 декември, заради лошите метеорологични условия.

Заповедта е издадена от кмета на общината Кольо Милев, информиран е и Регионалният инспекторат по образованието в Сливен. Днес учебните занятия ще бъдат намалени, информираха от инспектората.

Заради усложнената зимна обстановка кметът на община Исперих обяви дните 20 и 21 декември за неучебни за всички училища на територията на общината. Това съобщи началникът на регионалния инспекторат по образованието в Разград Петя Димитрова.

Тя посочи, че днес във всички училища в региона е имало учебен процес, учениците са били на училище. Няма информация за закъсали или аварирали ученически автобуси. Пътната обстановка в Разградска област продължава да е усложнена, съобщиха от областното пътно управление. Силният вятър създава условия за снегонавявания и затруднява почистването на пътищата.

Учебните заведения в Силистренска област днес са работили с намалени часове, а в село Добротица, Ситовска община на Силистренска област, не е имало учебни занятия. В община Дулово са преустановени занятията и в детските градини.

Заради очакваното влошаване на метеорологичната обстановка за два дни от утре се прекратяват учебните занятия в общините Силистра, Алфатар, Ситово, Главиница и Дулово. Последни, които са взели решение за това, са Тутраканската и Кайнарджанската общини, съобщиха от общинските ръководства.

Изключително сложна продължава да бъде пътната обстановка в Търговищка област. В община Търговище четири ученически автобуса с деца са закъсали в преспите към селата Александрово, Момино, Надарево - Острец и в посока Бистра, съобщиха от общинската администрация. Децата от единия автобус са настанени в кметството на Надарево и изчакват да бъдат разчистени пътищата. „Имаме и вариант децата да бъдат върнати в Търговище и да бъдат настанени тук", заявиха още от общинската администрация.