Във фоайето на НЧ “Тодор Пеев-1871” снощи имаше запомнящ се благотворителен концерт от наши самодейни колективи, посветен на предстоящите коледните и новогодишни празници.
Още с влизането в читалището посетителите можеха да видят подредени щандове с подаръци и предмети, изработени от ученици или любители на самобитната ни традиция.
Концертът започна с изпълнението на групата с ръководител Кирил Лихарев, в чийто репертоар имаше и авторови изпълнения.
После бяха групата за изворен фолклор на Диляна Гоцева, “Ретротон” на Виолета Цолова, Творческо студио „Акварели” с ръководител Николай Христов и любимците на етрополската публика танцьорите от ансамбъл “Балканска младост”. Крис поздрави присъстващите със своя авторова песен.
Изненадата на вечерта бяха събраните на едно място 6 представители на Дядо Коледа – по един от Етрополе и от селата.
“Колкото звездички на небето, толкова парички на етрополци в портмонето”, това беше написано на листчето, което кметът инж. Богомил Георгиев изтегли от късметите и прочете пред всички в залата.
С приветствието си към присъстващите и жителите на общината  той съобщи и новината, че общината ще плати новите китари за групата на Кирил Лихарев.
Спектакълът беше приятния повод да  получат своите награди номинираните за 2012 година:
- за учител на годината – Мариана Спиридонова от СОУ “Христо Ясенов”.
- футболист на годината – Ивайло Чочев от ФК “Чавдар” и голмайстор на Б професионална група.
- борец на годината – Калоян Веселинов Павлов.
- футболен отбор на годината – отбора от набор 1998  с треньор Цветелин Ралков с най-много деца в отбора от Етрополе.
- волейболен отбор на годината – отборът старша възраст с ръководител Васил Василев.
Бяха обявени и наградите на победителите от общинските конкурси:
- за най-хубава коледна украса – І място Михаил Василев, ІІ място Лора Иванова, ІІІ място Силвия Пенкова
- за най-хубава зимна снимка – І място Елеонора Василева, ІІ място Мирослава Йотова, ІІІ място Слав Николов, който предоставя наградата си за благотворителна цел.
 - ученически конкурс за  стихотворения, разкази и есета - две първи награди: ІV Б клас от СОУ “Христо Ясенов” с ръководител Йорданка Благова и Литературният кръжок при НЧ “Тодор Пеев-1871” с ръководител Евгения Христова, ІІ награда –ученици от ІV А клас на ОУ “Христо Ботев” Етрополе с ръководител Лиляна Томова и ІІІ награда за учениците от ІV клас на ОУ “Христо Ботев” Лопян с ръководител Даниела Петрова.
- за изработване на празнични картички и рисунки:
- от първа възрастова група І-ІV клас – І награда на Борислава Иванова от ІІІ клас в СОУ “Христо Ясенов”, ІІ награда на Начко Иванов от ІV клас в СОУ “Христо Ясенов” и ІІІ награда на Надежда Веселинова от ІV клас в ОУ “Христо Ботев” Лопян.
- от втора възрастова група V-VІІІ клас - І награда за Красимир Василев от V клас в ОУ “Христо Ботев” Лопян, ІІ награда за Василена Генчева от V клас в СОУ “Христо Ясенов” Етрополе и ІІІ награда за Ивета Василева от ІV клас в СОУ “Христо Ясенов” Етрополе.
Всички участници в ученическите конкурси получават поощрителни награди и грамоти.
Наградите връчи кметът инж. Богомил Георгиев.
Водещ на шоуто беше Виолета Цолова, което продължи до късно вечерта.
За всички, които бяха на благотворителния концерт, имаше на разположение подредена с лакомства, вино и безалкохолни напитки т.н. “шведска маса”. Духовата музика към читалището се погрижи за доброто настроение.