Министър-председателят Бойко Борисов дари на благотворителната инициатива "Любов в действие" 10 хиляди лева от партийните пари на ГЕРБ, предаде "Стандарт".

Представители на инициативата го посрещнаха при откриването на ново кръстовище в София. Борисов и столичният кмет Йорданка Фандъкова пуснаха тази сутрин движението на кръстовището на две нива на булевард "Акад. Иван Гешов" и ул. "Св. Георги Софийски". Участъкът все още не е окончателно завършен и ще бъде официално открит през пролетта на 2013 г., "когато се затопли времето", каза премиерът. Съоръжението ще бъде шумоизолирано със специална изолация, изработена в Австрия. Проектът е на стойност 11,8 млн. лв.

Повече няма да ме хванете да се коментирам, заяви Борисов по повод избора на новия главен прокурор Сотир Цацаров. Председателят на Окръжния съд в Пловдив бе избран за длъжността на 20 декември от ВСС, а в петък президентът Росен Плевнелиев подписа указ за назначаването му на поста. Той бе издигнат и подкрепян за обвинител номер едно от управляващите.