Правителството три години лъже полицаите. По време на много по-малките протести през 2010 г. и Бойко Борисов, и Цветан Цветанов подкрепяха исканията им, сега казват, че не може така да се протестира.

Това каза на пресконференция след заседание на Изпълнителното бюро на БСП лидерът на партията Сергей Станишев.

Според него, има огромна промяна на отношението на полицаите към сегашното управление. По думите на лидера на левицата очакванията им са останали напразни. "Полицаите казват: "Тези ни излъгаха, тези злоупотребиха с нашето доверие, никога не сме били толкова зле". Предлагат им да им отнемат социалните придобивки срещу някакво, най-вероятно съвсем минимално увеличение на заплатите. И това на фона на предизборните обещания за вдигане на заплати в различни сектори предизборно. Това поведение на ГЕРБ е арогантно и цинично. Ако си поел обещание преди изборите, трябва да го изпълниш, иначе пет пари не струваш. Цветанов с охота даваше обещания на полицаите - да бъде така добър да ги изпълни. ГЕРБ не оправдаха доверието на служителите на МВР, както и на всички българи", заяви Станишев.

"Не малка част от хората вече мразят ГЕРБ и се срамуват от тях, защото очакванията им останаха напразни. Затова ние ще останем опозиция на управляващите. ГЕРБ си отива, при едно условие обаче - изборите догодина да се проведат честно", каза още лидерът на БСП.