Тази година „Менделсон" чуха няколко родни звездни двойки. Сред тях се открояват представители от модния бизнес, киното и музиката. Ето кои са ВИП-овете, които официално си казаха „Да".

Антония Петрова - Миската се омъжи на 21 март за своя приятел - руснака Александър Бередин.Сватбеното тържество на „Мис България 2010" бе в Москва. Там Антония успя да скрие от медиите. Тя съобщи щастливата новина едва, след като се върна в България вече с венчална халка на ръката. Бередин й предложил брак, докато двамата се разхождали до Кремъл. Уж съвсем случайно й поднесъл пръстен, копие на годежния пръстен на Кейт Мидълтън.

Интересен факт е, че Антония се омъжи за „похитителя" си. През юли миналата година Бередин демонстративно я отвлече и напъхва в джипа си, докато тя вечеряше с приятели в ресторант в кв. Бояна. Полицията я откри в паркирания на ул. "Мария Луиза" джип, увита в одеяло и с охлузвания по коленете. Според упоритата мълва това бил PR ход от нейна страна.

Друга малко известна клюка гласи, че Антония е направила аборт от руснака и затова Бередин се разгневил и се опитал да си я върне, като я „отвлече". В крайна сметка с днешна дата двамата вече са семейство. Руснакът задоволява всеки каприз на миската, като й подарява скъпи дрехи и вещи и я води до далечни дестинации..

Иво Захариев -Актьорът мина под венчило и каза "Да" на своята половинка Миряна на 5 май. Купонът бе в София, в хотел край "Цариградско шосе". Сред гостите присъствала и любимата жена на Иво от сериала - моделката Ирена Милянкова.

В лентата, в продължение на два сезона, двамата го играеха влюбена двойка, на любовта им приключи, след като сценаристите на сериала решиха да "убият" Съни.Освен Милянкова на сватбеното тържество пристигнаха също Мариан Вълев, Христо Мутафчиев и Захари Бахаров. Общо 150 души бяха част от сватбата на "агента" от "Под прикритие".

Младоженците изненадаха гостите си със специален филм, който заснели предварително - лентата разказвала за тяхното запознанство и влюбване. С днешна дата Иво и Миряна са в очакване на първородното си дете, което ще се появи на бял свят през пролетта на 2013-а.

Ромина Андонова - Една от най-красивите носителки на титлата „Мис България" се омъжи това лято за футболиста Дарко Тасевски. През май стана ясно, че двамата са сгодени. Само месец по-късно, на 2 юни Ромина и Дарко официално станаха семейство.

Сватбата им бе в Скопие. Там двамата сключиха само граждански брак в компанията на най-близките си хора. За свои кумове светската двойка избра футболиста на Владо Гаджев и жена му Лили. На 15 август пък Ромина и Дарко станаха родители на момиченце - Дариа.

Миската все още не се е отказала и от идеята да вдигне втора сватба, която да бъде в България, както и да има църковен брак, но това ще се случи малко, след като поотрасне дъщеря им. Сега цялото семейство живее в Израел, където Дарко играе за футболния клуб „Ирони".

Весела Тотева - Дизайнерката и футболистът Елин Тупозаков се венчаха на 10 юни в църквата "Св. София". Тържеството бе на открито в градина с много цветя и големи бели шатри, където гостите се веселиха и вдигаха наздравици за младото семейство. Букетът на булката успя да хване фолкпевицата Магда. Жартиерът пък отиде при брата на младоженеца Елин - Иван. Друга фолк изпълнителка - Емилия, която е сред най-добрите приятелки на булката, пристигна не с половинката си Коко Динев, а с плеймейтката Мария Цветкова.

Любопитен факт е, че преди сватбата Весела махна силикона от бюста си. Преди години половинката на Елин Топузаков си коригира бюста, но преди Големия ден реши да се отърве от него. „Корекциите, които имах по тялото си, ги премахнах. В момента съм с възможно най-малкия бюст и много повече ми харесва естествен, без никакви намеси", сподели малко след сватбата госпожа Топузакова. Тя още не може да свикне, че е омъжена и често се разхожда като мома без венчалната си халка.

За разлика от нея футболистът никога не свалял пръстена просто защото не можел - халката е заяла на пръста му и иска-не иска я носи. Затова Елин се ядосвал, че половинката му често забравя халката и настоявал да бъде на ръката й постоянно. Наскоро се заговори, че Весела е в очакване на първата си рожба. Все още блондинката избягва да коментира тази тема, тъй като била суеверна.

Виолета Марковска - Сватбата на актрисата от „Столичани в повече" може да се определи, като тайна, тъй като тя не бе давала никаква информация относно това кое е гаджето й, както и, че смята да се омъжва. Брюнетката мина под венчило на 15 юни. Тя се даде завинаги на финансиста Иво, който се оказа син на банкера Красимир Ангарски.

Това, което се разбра по-късно бе, че тайната венчавка била в храма "Св. Йоан Рилски" на Софийската духовна семинария, а оттам гостите в кортеж потеглили към "Кемпински", където било тържеството. Шаферка била Александра Сърчаджиева, а кумове - Нона Йотова и Богомил Бонев.

Сред ВИП гостите с присъствие се отчел мъжът на БНТ-шефката Томас Лафчис. Тайнствеността на сватбата предизвика подозрения и жълтата преса излезе с решение, че Виолета е бременна. Самата актриса обаче категорично отрече да чака бебе.

Петя Велкова - Моделката се омъжи за своя избраник Васил Главчев на 15 август. Петя избра да има „морска" сватба и се омъжи във Варна. Тържеството бе в тесен кръг от около 80 гости. За тази цел младоженците бяха избрали луксозен хотел на крайбрежието в морската ни столица. Манекенката реши в най-вълнуващия си ден да бъде с феерична рокля в екрю, с дълга цепка.

Тя бе изработена от копринен шифон, специално доставен от Франция и е дело на дизайнерката София Борисова. Интересен детайл бе и 5-етажната торта, която също бе в цвят екрю, с морски мотиви за украса - мидички и рапанчета. Малко преди сватбата Петя разкри в тв интервю, че била получавала три пъти годежен пръстен от любимия си, но не се замисляла сериозно за брак докато най-накрая не склонила да каже „Да".

Ники Илиев и Саня Борисова - Актьорите се бракуваха на 25 август. Интересна подробност бе, че сватбеният им ден премина на три места в благоевградска област. По обяд те сключиха граждански брак в Банско, а венчавката бе следобед в църквата на село Лещен. Мястото не е случайно, тъй като в същата църква двамата заснеха голяма част от филма "Чужденецът".

В 17 ч. Същинската част от купона продължи на украсената поляна пред "Къщата на холандеца" в Ковачевица. Гостите на сватбата наброяваха 200 души, а самите актьори предпочетоха на сватбата им да няма журналисти. Друг любопитен факт е, че 7-годишната дъщеря на евродепутата Емил Стоянов и Маргарита Ралчева - Емилия, бе е шаферка.

Ники и Саня бяха и едни от най-красивите младоженци през тази година. Саня сияеше в елегантна вталена рокля с тънки презрамки, а Ники бе в светлосин костюм. Няколко дни след сватбата младоженците се отправиха на романтично пътешествие в Сицилия.

Рени - Това лято изпълнителката сключи изненадващо брак с любимия си Борис. Изпълнителката се раздели с моминската си фамилия Гайтанджиева и вече е г-жа Пилософ. Певицата не искаше да се вдига никакъв медиен шум около венчавката си. Тя и Борис се врекоха във вечна вярност само пред най-близките си хора.

Рени и 6 години по-младият от нея Борис се запознават пред 2002 година, когато той се снима в неин видеоклип. Именно на снимачната площадка прехвърчат първите любовни искри помежду им. Двамата имат двама сина, но в продължение на няколко години живееха на семейни начала. Тази година обаче двамата решават да се преместят и да заживеят в Израел.

След като стана ясно, че певицата се е омъжила, веднага тръгна мълвата, че причината за това бързане е, че в противен случай Рени няма право да бъде канена по участия в заведения в Тел Авив. Мъжът на изпълнителката е от еврейски произход и затова двамата решават да потърсят късмета си далеч от България.