Втори гаф има в записаното новогодишно приветствие на президента Росен Плевнелиев. След като некадърни монтажисти сложиха вместо български планини кадър от Колорадо, екипът е сложил и кадър от борсата в Ню Йорк.

Става въпрос за пасажа, в който президента казва: "Светът е в криза вече пета година, но нашите доходи и просперитет зависят най-много от това, което произвеждаме". Именно тук се появява и кадър от борсата. Все още не е ясно кой е допуснал гафа с речта на президента - дали БНТ, където е монтирано обръщението или екипа на държавния глава. Прессекретарят на Плевнелиев е бившата финансова репортерка на държавната телевизия Мария Иванова.

Пред БТВ ПР експертът Арман Бабикян разкритикува президента, че е използвал словото като новинарски обзор, вместо да се концентрира в ролята си на водач на нацията. Според журналиста Иван Гарелов обаче гафът на екипа на Плевнелиев е още по-голям, тъй като са подбрали фон от библиотека. Утре могат да те питат колко книги от тази библиотека си прочел, каза журналистът. Въпросът, който трябва да се постави е какъв е смисъла държавният глава да произнася слово минути преди началото на новата година.