1.5 милиона лева очаква общината от Министерството на околната среда и водите, с които ще бъдат канализирани общо 27 улици във Врачеш. След това настилката върху тях ще бъде подновена, а някои улици ще бъдат асфалтирани изцяло. Това съобщи кметът Георги Георгиев. Изграждането на канализация в селата ще бъде един от приоритетите през тази година, заяви той.
Министерството на финансите преведе през декември миналата година и целева субсидия на общината в размер на 1.9 милиона лева. С тях ще бъдат възстановени общо 29 улици в Ботевград и селата, на които вече е направена канализация. Една част от тези улици са възстановени и общината ще се разплати със строителите.
Със средства на екоминистерството ще започне изграждането и на колектора в Трудовец, който ще улавя канализационните води на селото, така че да не замърсяват речните корита.
Най-големите инфраструктурни обекти на 2013 година, разбира се, ще бъдат спортната зала и пречиствателната станция за отпадни води. Амбицията на общината е залата да бъде завършена изцяло до средата на 2013 год.