Големият френски актьор Жан-Пол Белмондо се върна на големия екран шест години след тежкия инсулт, който го прикова на леглото и му отне говора. 74 годишният Белмондо отново изгрява на големия екран във филма на френския режисьор Франсис Юстер "Мъж и куче".

През последните 6 години Белмондо напълно възстанови говора си и вече свободно се движи. Звездата има 95 филма и над 40 роли в театъра в изключителната си творческа биография.

"В момента, когато се включи камерата, в мен нещо избухна, възстанових младостта си ...почти. Този опит да бъда погребан ме мотивира допълнително. Исках да докажа на всички, които ме смятаха за мъртъв, че още съм тук", споделя знаменитият актьор, след като приключи снимките на филма.

По време на снимките той не е напускал екипа и е бил от сутрин до вечер с тях. "Не разбирам артистите, които се държат настрани от екипа, никога в съзнанието ми не е минала мисълта, че аз съм звезда, а те са бачкаторите. Заедно ние сме екип", казва Белмондо.

Френската всепризната кинозвезда разказва, че си спомня напълно за случилото се преди 6 години:

"В един понеделник вечер се приготвяхме с жена ми за пътешествие с кораб, събудих се да отида до банята и следващото ми събуждане беше в болницата. Чувах всичко, което казват, че може би няма да могат да ме спасят, например.

Главата ми бе на мястото и си казах "Това е краят". Малко по-късно, когато се опитах да кажа нещо на жена ми, се получи нещо като ууу...бр...бр...Никой не разбираше какво казвах. Минаха години за да възстановя говора си. Ето от къде идвам.

Искам да бъда пример на младите и на тези които не са толкова млади, които имат слабост да се затварят в себе си в труден момент, искам да им кажа, че трябва да де борим, да не се отпускаме и винаги трябва да се гледа напред. И аз можех да се оттегля в ранчото си, да се усамотя, но така нямаше да мога да помогна на себе си."

Белмондо не смята, че това ще бъде неговият последен филм, защото животът на артист го прави прекалено много щастлив. Снимките приключиха на 20 март 17.35. Предстои монтажната работа и новата вълнуваща среща на Жан-Пол Белмондо със зрителите.