Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов отрече твърденията, че има връзка със скандала около строежа на дюните край Несебър.

Нямам абсолютно никакво отношение с този процес и разбрах от медиите за евентуалната връзка, която приписват на вицепремиера Цветанов. Това каза пред журналисти министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов помолен да коментира, че медиите го свързват със случая в Несебър и с Тодор Бояджиев.

Правителството е показало своето отношение към престъпността, когато има процедури, които може би са нарушени, трябва да се вземе отношение и да се предприемат действия, които да ограничат това, което би могло да навреди на държавата и на определени общини, където има подготовка за изграждането на някакви комплекси, ако са в нарушение на българското законодателство, каза Цветанов.
Премиерът и това, което ще бъде предложено - да бъде създадена анкетна комисия по предложение на БСП, за да се види през последните години кой какви заменки е правил, кой с кого е свързан - смятам, че ще е доста интересно да чуем какво ще обяснява Сергей Станишев за брат си, който е бил сериозен консултант за изграждането на подобни курорти и терени, които са били в защитената зона, каза Цветанов.

Относно Тодор Бояджиев, Цветанов каза – „На 28, когато разговарях с премиера, и когато каза какво е разпоредил относно това, че трябва да бъде спрян този строеж и празниците не са най-удачният момент, когато да се правят подобни строителни дейности, изцяло бяхме в подкрепа на това, което е направил като решение. Когато ми се обадиха медиите, за да питат за връзката евентуално с Тодор Бояджиев, аз попитах – къде е връзката на Цветанов с този строеж или с тези дюни? Журналистът ми каза – вестникарски много добре звучи връзката на Цветанов с някой от този комплекс".

"Смятате ли, че през всичките тези години като министър на вътрешните работи и борбата, която правим срещу организираната престъпност, ще си позволя лукса някъде да се заиграя по този начин? Уверявам ви, че нито сега, нито в минал период от време, нито в бъдещ период от време ще имам някакъв интерес икономически в каквато и да било област. Единственото, което имам интерес, е да преборим организираната престъпност, която е в състояние да се консолидира; връзките на политическата класа през последните 20 години с организираната престъпност. Може политически да понеса определени изказвания, които да бъдат като политическа оценка от нашите политически опоненти. Това е, защото в не малко от случаите има пряка връзка и зависимости на политиците от годините на прехода. Наблюдавайте внимателно всички тези процеси, които текат в момента и които приключиха на първа инстанция, и ще видите точно допирните точки и пресечните точки на политиците с организираната престъпност, и то на най-високо ниво и в представителите на всички институции, които имат пряко отношение към реализирането на интересите на организираната престъпност", заяви вицепремиерът.

"Семейството ми е кумувало на дъщерята на Тодор Бояджиев, но аз съм кум на много семейства и съм кръстник на много деца. Бях поканен от семейството във Враца, когато 2007 г. страната ни влезе в ЕС и станах кръстник на едно детенце – на първото дете, което се роди във Враца. Там имаше съревнование кое е първото дете, което се е родили в България. Това по някакъв начин прави ли ме съпричастен към нещо, което извършва някой като дейност – било то търговска, или някаква бизнес дейност. Ако човек спазва законите, какъв е проблемът? Ако човек наруши законите, тежестта на държавата трябва да бъде стоварена с пълната сила върху всяко едно лице. Това, че познавам някой, или съм кум на дъщеря му по никакъв начин не го облагодетелства, а мога да кажа, че през всичките тези години съм му създал повече проблеми от това, че съм кум на дъщеря му. През всичките тези години, това, което са ми задавали като въпроси, е било, за да могат по някакъв начин да се търси дискредитирането ми на база това, което той е правил последните 20-30 години като бизнес и това, което е реализирал, каза Цветанов.  Вие да сте видели някъде в тези документи за покупката на този терен на дюни – да стои името на Тодор Бояджиев. Вие видяхте ли го? Той участва ли в тази сделка? Има ли документ, попита Цветанов.
Тодор Бояджиев ми е семеен приятел. 2009 г. той стана известен за това, че съм станал кум на дъщеря му. Подобни интерпретации и спекулации, както ми беше казал един журналист „вестникарски стои добре”, но аз се стремя единствено да имаме ефективност в борбата с организираната престъпност", каза още Цветан Цветанов.