Клуб „Традиция” ще бъде създаден в Етрополе през тази година. Към момента повече от 20 етрополци са заявили желание да членуват в него. Първото събиране на членовете е насрочено за 14 февруари тази година. Това съобщи за botevgrad.com Цветан Василев, етрополецът, който извади кръста по време на Богоявленския ритуал в Ботевград. Идеята за създаване на клуба е на неговия съгражданин Васил Христов, който също е известен в родния си град. В момента Христов е начело на клуба на командосите в съседната община.
Както и в други населени места, така и в Етрополе, клуб „Традиция” ще прави възстановки на значителни събития, свързани с историята и традициите на страната и Етрополска община. 
„Етрополе има богата история и хубави традиции, които искаме да съхраним. Възстановката дава възможност и на участниците, и на публиката да се слеят с духа на миналото и да обогатят своите знания за него”, каза Цветан Василев и допълни: „Аз съм родолюбец и обичам българските празници. Това ме мотивира да съм сред желаещите да членуват в клуб „Традиция”.