Благодарим на Марин Докузовски за работата му в отбора, но промените бяха наложителни, предвид тежката обстановка в отбора. След отпадането ни от Европа и загубата от Будучност в София нещата не вървяха никак добре, опитахме се да ги оправим във времето, но загубата и от Левски ни показа, че трябва да вземем мерки в името на доброта на тима ни", заяви спортният директор на Лукойл Академик Сашо Везенков.


"Марин Докузовски е отличен треньор и голям специалист, който има четвърто място с националния отбор на Македония на европейско първенство. Стигнахме до решение обаче, че така е най-добре и за двете страни. Желаем му успех занапред", добави още директорът на ОСК Лукойл.


Изчаква се завръщането от чужбина на президента на клуба Валентин Златев, за да бъдат взети следващите решения около бъдещето на клуба. Лукойл Академик регистрира втора загуба в рамките на два месеца в НБЛ, след тази от Балкан през декември. Отпадането от Еврокъп разочарова ръководството, което бе поставило като цел попадането на тима в Топ 16 на турнира.