Бойкот на играчите е най-вероятната причината за двете поредни загуби на Лукойл Академик. В събота шампионите паднаха с 62:73 от Рилски спортист в Самоков, което доведе до оставката на треньора Георги Младенов. Според основната версия причина за слабата игра на баскетболистите са спрените заплати и премии след поражението от Левски в предишния кръг.


Говори се, че Георги Младенов и спортният директор Сашо Везенков са в конфликт с капитана Тодор Стойков, който получава все по-малко игрови минути. Самият Младенов се нахвърлил срещу Стойков в съблекалнята след загубата от Рилски спортист, научи "7 дни спорт". Варненецът е кумец на президента на Лукойл Валентин Златев и се ползва с неговото благоволение. Останалите обаче му завиждат за заплатата и за специалния статут.


Самият Младенов засегна само темата за спрените пари след мача: "С право бяха спрени заплатите. Отборът може да загуби, но да загуби прав, а не на колене, както беше с нас. Лукойл няма 2 загуби за цял сезон, камо ли пък в два поредни мача. Затова реших да подам оставка. Мисля, че вината е в мен. Смятам, че съм мъж, и няма да чакам да ме изгонят. Ако г-н Златев и г-н Везенков преценят, мога и да остана. Казах на момчетата и благодарих на ръководството, че ми даде възможност да работя тук", заяви Младенов след загубата.


Най-вероятният нов треньор на Лукойл е македонецът Марин Докузовски, който спечели титла и купа с тима от Правец в сезон 2006/2007. Везенков вече обяви, че ще търсят чужденец, защото не вижда кой българин освен Младенов би се справил с Лукойл.
"Все още никой не ме е търсил и не искам да коментирам. Когато ми се обадят, ще говорим и тогава мога да кажа нещо повече по въпроса. Не знам точно какво се е случило, знам само, че са загубили. Иначе, ако ми се обадят, със сигурност ще говорим. Бил съм 3 г. в този отбор и познавам ситуацията. Това че съм в националния отбор на Македония, не ми пречи. Там работата започва през юли", коментира Докузовски специално пред "7 дни спорт".