Според обявената предварително програма, снощи в 18:00 часа Георги Първанов се срещна с гражданите на Етрополе.


Около половин час преди определения час, малкият салон на НЧ „Тодор Пеев-1871” беше препълнен. Със ставане на крака и аплодиране хората посрещнаха бившия президент. С него бяха Драгомир Стойнев, Кирил Добрев и Маргарита Петкова-председател на ОблС на БСП-София област.
Широк кръг от въпроси повдигна при изказването си Георги Първанов: от основната тема за предстоящия референдум, моменти от неговото президенстване, международни въпроси, свързани с България, грешките и недовършеното от тройната коалиция, международните му срещи, характерни страни от действията на сегашното управление.
И тъй като  вече не е президент, както той се изрази, изказът му беше максимално близък до езика на обикновените хора. Това му позволи и най-големите въпроси от дипломацията, управленската лексика и от президентската практика да бъдат разбрани от присъстващите в залата.
На зададените му въпроси отговори веднага, изчерпателно и с необходимите аргументи.
Драгомир Стойнев говори по социалните проблеми на хората, породени от  сегашното управление. Тема, която му е позната до най-дребните детайли и, по която работи като председател на Комисията по труда и социалната политика в Народното събрание.
Кирил Добрев се спря на предстоящия референдум, като поясни защо трябва и как да се гласува на 27 януари.
Срещата продължи повече от час и половина.