Вълна от недоволни зрители затрупа тази сутрин БТВ. Малко след 7.15 часа сутринта след прегледа на печата времето е запазено за зрителски обаждания. В момента, в който линиите бяха отворени обаче водещите на „Тази сутрин“ Ани Цолова и Виктор Николаев буквално бяха отнесени от гневни коментари предизвикани от скандала с „Булсатком“.

„Що не седнете столче срещу столче с „Булсатком“ и да се разберете“, заяви един от зрителите. „В крайна сметка въпросът на референдума може да бъде за или против БТВ“, предложи той. Очевидно неочакваната критика, на която в телевизията не са свикнали изнерви до крайност Ани Цолова, която посъветва зрителя да гледа други канали, след като не харесва БТВ. Далеч по уравновесено Виктор Николаев се нае с тежката задача да обясни, че телевизията намалила отстъпката, която давали в пакет за програмите на групата, като специално за БТВ цената била нулева. Експерти обаче коментираха, че това няма никакво значение, след като програмата на БТВ се продава в пакет с негледаемите си програми, а сателитните и кабелните оператори нямат право да се откажат от някои от програмите. Затова Виктор Николаев реши дори да изкара телевизията като жертва като обвини „Булсатком“, че са ги отрязали.

Ани Цолова обаче отново изпусна нервите си секунди по-късно, след като се оказа, че и вторият зрител е възмутен от скандала със сателитния оператор. Жената дори се оказа, че не е абонат на Булсатком, но изказа възмущението си от поведението на телевизията и попита дали цялата акция на телевизията не е популизъм. „Какъв ви е проблема – хем не сте на "Булсатком", хем ни гледате“, избухна Цолова. Тя не обърна внимание дори на лекото побутване от страна на екранния си партньор да намали децибелите и реши да заклейми зрителката с думите “Виждам излишно хейтърство във второ обаждане“.

Заради нервите Виктор Николаев изпусна репликата, че докато в Европа печалбата от доставката на телевизионния сигнал се дели наполовина между оператора и телевизията, у нас  операторите прибирали 80% от печалбата си. Тук Ани Цолова реши да придаде текезесарски стил на обяснение като сравни случая с продажбата на череши. Не може в разгара на сезона производителите да продават череши по 50 ст., а на пазара да ги купуваме по 5 лв., мотивира се Цолова. За ужас на водещите и третият успял да се свърже с телевизията зрител също ги подложи на унищожителна критика. „Булсатком“ са прави – не може да ги задължавате да купуват целия ви пакет, каза зрителят. Виктор Николаев реши да оправдае шефовете си, като каза, че кабелните и сателитните оператори също предлагат програмите с в пакет и зрителите не можели да ги променят. За щастие на Ани Цолова четвъртият зрител ги похвали като ги нарече най-добрия тандем в ефира. „Да приключим с този зрител“, каза Цолова с огромна усмивка на задоволство, че най-накрая са получили подкрепа.

Те обаче не пропуснаха да рекламират комичното ръководство как да се монтира домашна антена тип "вилица", за да могат "онеправданите" зрители да гледат турските сериали, които преобладават в програмната схема на БТВ. По модела на рекламите за цифрова телевизия от БТВ съветват зрителите да насочат "вилиците" към съответния телевизионен предавател .