ЧЕЗ започва тримесечна кампания за безплатна пререгистрация на своите клиенти. От 1 април до 30 юни 2008 г. абонатите ще могат безплатно да променят титуляра на партидата си. Всеки клиент ще може да се пререгистрира в най-близкия Център за обслужване на клиенти. Целта на кампанията е ЧЕЗ да разполага с коректни данни на потребителите в Западна България, за да се улесни доставянето на фактури за електроенергия на точните им адреси. При липса на получена фактура за електроенергия, клиентите могат да се свържат с представители на ЧЕЗ.

Компанията призовава всеки клиент да провери дали личните данни, изписани на последната фактура, са правилни. Абонатите ще могат да проверят дали информацията, записана в базата данни на компанията, е правилна на денонощната телефонна линия 0700 10 010 и на имейл адрес zaklienta@cez.bg.

Пълна промяна на личните данни като смяна на титуляра на партидата обаче ще може да се извърши само в Центровете за клиенти на компанията.

Необходимите документи за пререгистрация, които всички битови потребители трябва да носят със себе си за сведение, са: документ за самоличност или пълномощно с нотариална заверка на подписа на наемодателя; документ, удостоверяващ правото на собственост върху имота (договор за наем или нотариален акт). В случай, че клиентът не е собственик на имота е необходимо нотариално заверено съгласие от собственика на имота или титуляра на вещното право при наемни отношения. При пререгистрацията на стопански потребители без промяна на съществуващите параметри (като мощност, предназначение на обекта, фазност, тарифност) освен изброените вече документи са нужни и номер на договор, партида на клиента, удостоверение за актуално състояние от Агенцията по вписванията за новорегистрирани и пререгистрираните фирми след 1 януари 2008 г. и документ за самоличност на представляващия фирмата.