Кризата в преговорите между bTV и "Булсатком" започна да дава отражение. Тъй като каналите на медийната група не се излъчват по "Булсатком" през тази година заради спор с оператора, от 17 януари bTV промени и рекламната си тарифа, пише "Капитал".

Телевизията е намалила значително цените на рейтинг точка – средно с 15% в сравнение с валидната досега тарифа. Поводът за мярката е "временно спадналият аудиторен дял на нашата телевизионна група в следствие на това, че сателитният оператор "Булсатком" лиши абонатите си от възможността да гледат програмите на bTV Media Group", пишат от ръководството й в писмо до клиентите си. До това решение се е стигнало и след намесата на рекламодателите, които са подписвали договорите си при условия, които в момента са променени.

През ноември bTV отново беше обявила нова рекламна тарифа, в която цените за 30-секунден рекламен клип в някои от предаванията й паднаха. Впечатление тогава правеше "Шоуто на Слави", в което 30-секунден рекламен клип през октомври е струвал 5486 лв., а през ноември 2012 г. цената вече е била 4055 лв. Ако за рекламен спот в обедните новини на канала през октомври са се плащали 2080 лв., през ноември цената е 1664 лв.

Как изглеждат нещата сега: "Шоуто на Слави" 30-секунден рекламен клип вече струва 3930 лв. В обедните новини цената е паднала до 1315 лв. за рекламен спот със същата продължителност. През ноември 2012 г. в централната емисия новини на bTV за 30-секунден клип рекламодателите са плащали по 7134 лв., докато през януари цената вече е 6480 лв.