По традиция Денят на родилната помощ – Бабинден, бе отбелязан тържествено в местната болница. Тази година поздрав към лекарите и акушерите от Родилното отделение поднесоха малчуганите от ОДЗ „Звънче”. Те представиха с много настроение и артистичност хумористична програма с песни, стихове и танци, посветени на днешния празник. За всеки от екипа на Родилно отделение имаше символичен подарък от детската градина – сапун, сувенир под формата на подкова – символ на късмет и благополучие, и китка здравец.
Към хубавите пожелания на децата се присъедини кметът Георги Георгиев. „Отново сме тук, за да засвидетелстваме уважението към хората, посветили живота си на това да се раждат здрави и хубави деца в нашата община ”, каза той и пожела здраве, щастие и успехи на акушер-гинеколозите, акушерите и педиатрите, които полагат грижи за здравето на новородените и децата. Георги Георгиев връчи награда от 1000 лева на екипа на Родилното. Парична награда в същия размер поднесе и управителят на МБАЛ – Ботевград д-р Филип Филев.
Благопожелания към своите колеги отправи и завеждащият Акушеро-гинекологичното отделение д-р Георги Шуманов. Той съобщи за botevgrad.com, че от началото на тази година в Родилното отделение на МБАЛ – Ботевград са родени 10 бебета, а всеки момент се очаква да се появи 11-тото.
Екипът на Родилното отделение ще отбележи професионалния си празник с тържествена вечеря в ресторант „Балкан”.