Местната организация на ГЕРБ проведе отчетно събрание. Форумът се състоя вчера в малкия салон на читалище „Христо Ботев”.


В доклада си пред членовете на партията Йорданка Лалчева изтъкна постигнатото и личния принос на представителите на ГЕРБ в управлението на Общината, съобщи в снощната емисия новини кабелна телевизия „Ботевград”. Нейният доклад обаче предизвика реплика от страна на кмета Георги Георгиев. „Отчитайки резултатите на политическа партия ГЕРБ, не отчитаме резултатите само на членовете, а и на симпатизантите. Аз съм с богат обществено-политически опит. Винаги симпатизантите на една партия са повече от нейните членове. И когато говорим за постиженията на една политическа сила, в никакъв случай не трябва да се подминават и заслугите на нейните симпатизанти и приятели, които я подкрепят. Всеки един, които симпатизира на политическа партия ГЕРБ, независимо, че не е член на нейната структура, той е допринасял понякога и повече, отколкото някой, който е член”, каза Георги Георгиев.


На отчетното си събрание ГЕРБ в Ботевград отбелязаха и бъдещите си приоритети. В годината на парламентарните избори това е постигането на най-много гласове.


„Всичко, което зависи от общинската администрация в лицето на кмета  и от Общинския съвет в лицето на неговия председател Йорданка Лалчева, и в лицето на всичките петнайсет съветници от ГЕРБ, ще бъде изпълнено”, заяви още кметът.


В форума участва и народният представител от ГЕРБ Даниел Георгиев. Той каза: "Парламентът разисква всички форми и начини за създаване или неучастие в проекта „Белене”. Оказа се, че този проект на този етап, а и в бъдеще, ще бъде губещ за България.”.