Данните са предварителни, тъй като срокът, който беше даден от кмета на София, е края на месеца. Но тези данни са приблизително вярни. Финансовите отчети се подготвят и се представят в определени срокове. Политиката на компанията ще е такава, докато ние я ръководим.

Това заяви на пресконференция днес изпълнителният директор на Топлофикация - София Стоян Цветанов. По думите му в края и в началото на всяка година те дават отчет.

Как се формират 21%, които прогнозирахме, че ще скочи цената на парното за месец декември. Този месец е бил един от най-студените през последните 15 години. При 51,36% от абонатите сметките са до 21%.

Общо 402 964 битови клиенти са с по-високи сметки от 21%. Завишение, различно от нормалното, което е 21%, ще бъде проверено. Там, където има грешки, те ще бъдат наказани, а служителите - санкционирани. Грешките стават най-вече, когато операторите въвеждат данните от измерването.

Важните теми за Топлофикация са оздравяването и инвестициите, само така можем да задържим цената на топлинната енергия за момента и тя гарантирано ще бъде най-евтината възможно, заяви Цветанов. Няма кой друг в София да направи това, което правим ние, никой не може да го направи. Дружеството ни е стратегическо и много важно, каза той.